Zelf organiseren;alles mobiel bij de hand

Zelfstandig je werk organiseren en effectief samenwerken met je team. Nedap biedt alle tools rondom het zelf organiseren van zorg. Dagelijks werken al meer dan 80.000 zorgprofessionals met Nedap, zowel in de wijk als op de afdeling.

Agenda - organizer

Medewerkers die zelf een agenda beheren, zoals een SOG’er of fysiotherapeut, kunnen gebruik maken van Ons agenda. Vanuit hier maak je eenvoudig afspraken met de cliënt. De uren kun je vanuit de agenda met een klik doorzetten naar (cliënt)registratietijd en verloning.
Vanuit de agenda kan tevens de cliëntagenda worden bekeken of de agenda’s van collega’s. Na het maken van de afspraak krijg je vanuit de agenda direct inzicht in het cliëntdossier en ben je automatisch met de communicatiefunctie in contact met je team. Even een vraag stellen kan dus eenvoudig vanuit de agenda. Het team ontvangt jouw vraag op hun mobiele telefoon, tablet of PC, waardoor zij snel kunnen reageren en meteen op de hoogte zijn.

Zie ook: teamcommunicatie en kennisdeling

Agenda als startpunt van de dag

Cliëntplanning en (zelf) roosteren

De zorgorganisatie kan ervoor kiezen om centraal te plannen en roosteren, of om dit bij de medewerkers te beleggen. Het is met Nedap allebei mogelijk; alleen wij raden aan om dit decentraal aan kleinschalige teams over te laten.

Het ouderwetse planbord is als uitgangspunt genomen voor de werking van Ons cliëntenplanning, want zo wordt het weer simpel en leuk. De planner schuift makkelijk met kaartjes, routes worden automatisch berekend en signaleringen verschijnen in beeld als er wensen van de cliënt zijn, waar in de planning rekening mee gehouden mag worden.

Ons planbord

Thuis vullen jij en je collega's zelf de diensten in met behulp van zelfroosteren. Diensten die niet kunnen worden ingevuld door het team, kunnen met een druk op de knop worden aangeboden aan flexteams en door hen worden ingevuld. Een verantwoordelijke uit het team zet de diensten vervolgens vast.

Zelf roosteren

Thuisportaal voor jou

Thuis kun je op je gemak gewerkte uren aanpassen en je planning bekijken. Met de berichtenfunctie lees je wat je collega’s meemaken tijdens de dienst; zo blijf je op de hoogte wat er speelt. Ook kun je vanuit hier nog even een berichtje sturen aan de mantelzorger van je cliënt en je vakantiesaldo checken.

Thuis inzicht en in contact Thuis inzicht in vakantieuren