Zorggegevens, agenda en foto's delen

Met Carenzorgt.nl beschikt iedere burger over een eigen besloten zorgnetwerk. Degene die zorg ontvangt staat centraal, hieromheen zit het netwerk dat helpt met zorgen. Het netwerk bestaat bijvoorbeeld uit de thuiszorg verpleegkundige, een buurvrouw, de dochter en de huisarts. Samen zorgen!

Agenda en zorginformatie inzien en delen

In Carenzorgt kan je bekijken wanneer de verpleegkundige langskomt. Dit is handig voor zowel degene die zorg ontvangt, als de familie en mantelzorg eromheen.

Iedereen die helpt met zorgen kan afspraken in de agenda zetten, afspraken zoals het helpen met de boodschappen en de boekhouding. Voor de formele zorg is dat weer handig zodat de verpleegkundige bijvoorbeeld weet wanneer er iemand van de familie aanwezig is.

Ook hoef je niet meer onderling te bellen of te appen wanneer wie langskomt; via Carenzorgt zet iedereen zijn/haar afspraken in de agenda. Ook de verpleegkundige kan meekijken, en je kunt direct via de berichtenfunctie vragen stellen aan hem/haar. Makkelijk contact!

Gezamenlijke agenda

Naast een gezamenlijke agenda kan de zorginstelling ook dossiergegevens doorzetten naar Carenzorgt.nl. Als cliënt en/of familie zijnde, heb je hierdoor realtime inzicht in belangrijke rapportages en metingen uit het dossier. Je kan dit online bekijken, zodat je altijd weet wat er speelt.

Zie hier de best practice van zorgorganisatie Allevo, die alle papieren dossiers heeft vervangen voor Carenzorgt.

Dossiergegevens inzien via Carenzorgt.nl

Cliënt in regie

Voor familie/mantelzorg is Carenzorgt een middel om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Weten wanneer de zorg langskomt, weten hoe het met de gezondheid gaat en eenvoudig communiceren met de verpleegkundige.

De cliënt blijft echter eigenaar van deze gegevens. Dit betekent dat een cliënt alle gedeelde zorggegevens kan meenemen naar een andere zorgaanbieder. De cliënt bepaalt bovendien zelf wie er uit het zorgnetwerk wel of niet bepaalde gegevens mag inzien.

Omdat de beveiliging en privacy essentieel zijn bij een online zorgdossier, gebruikt Carenzorgt.nl dezelfde beveiliging als internetbankieren. Via een inlog komt men op een beveiligde site en dossierinformatie is pas inzichtelijk na SMS authenticatie.