Thuiszorg Breederzorg kiest voor Nedap

Publicatiedatum: 2018-03-27

Thuiszorgorganisatie Breederzorg in Uden is begin dit jaar overgestapt naar het elektronisch dossier van Nedap. Het systeem is flexibel en Nedap staat open voor verdere aanpassingen, vertelt kwaliteit- en projectverpleegkundige Ellen van Geijn.

Breederzorg is met circa 140 medewerkers en zo’n 700 cliënten een middelgrote organisatie. Voor de wijkverpleging gebruikt de organisatie sinds 2017 een elektronisch dossier voor alle cliëntgegevens. “We hadden daarvoor het pakket Puur van Ecare gekozen, maar dat bleek gedurende het jaar niet goed bij ons te passen”, zegt Van Geijn. “Dat had vooral te maken met de administratie. We konden bepaalde gegevens voor declaraties niet goed uit het systeem halen. Bovendien was het moeilijk om een cliënt in het systeem te vinden als die ons belde. We moesten eerst veel vragen stellen om de cliënt antwoord te kunnen geven. Deze punten waren voor ons reden om een nieuw systeem te zoeken.”

Direct antwoord geven

Breederzorg ging op zoek naar een ander systeem en kwam uit bij Nedap. “Met hun systeem zien we meteen alle cliëntgegevens als we zoeken op achternaam”, zegt Van Geijn. “Als we nu worden gebeld, kunnen onze medewerkers in het systeem heel snel de cliënt vinden en direct antwoord geven op vragen. Daarnaast werken we met de Omaha-classificatie van cliënten en wilden we een systeem dat daarop is gebaseerd. Want we wilden voorkomen dat onze medewerkers ook nog eens een andere classificatie moesten leren. Nedap werkt ook met de Omaha-classificatie. Dat maakte de overstap makkelijker.” Het systeem van Nedap past daarom beter bij Breederzorg. Met het oog op ontwikkelingen in de wijkzorg zou Breederzorg nog wel meer mogelijkheden willen. De organisatie voelt zich daar erg in gehoord, verklaart Van Geijn. “Nedap wil graag van ons weten welke ontwikkelingen wij zien. Ik ga binnenkort een keer naar hen toe om met dossierontwikkelaars te praten. We willen nagaan hoe we samen het systeem kunnen verbeteren. We vinden het positief dat Nedap die samenwerking zoekt. Daar hebben we allebei profijt van.”

Veranderingen

Bovendien heeft Nedap een ontwikkelagenda, met ook wensen van andere organisaties over elektronische dossiers. Van Geijn vindt het prettig dat Nedap daar open over is. “Er is ook een jaarplanning, dus je weet welke veranderingen eraan komen. Mocht je daar als organisatie iets over kwijt willen, dan kun je daar proactief op inhaken.”
Breederzorg werkt vanaf dit jaar met het elektronisch dossier van Nedap. De ervaringen tot nu toe zijn positief: “Met name onze medewerkers van de administratie en de financiën zijn heel tevreden.”
Als pluspunt noemt Van Geijn ook de koppeling van het elektronisch dossier aan een app waarmee dubbele controle mogelijk is van risicovolle medicatie. De controle wordt in het dossier opgeslagen bij de cliëntgegevens en is dus later altijd terug te vinden. “We willen uiteraard voldoen aan de landelijke norm voor medicatieveiligheid. De app, die we binnenkort gaan gebruiken, draagt daar aan bij.”

De wensen van Breederzorg kunnen voor een deel zelf worden verwerkt in het systeem. “We hebben bijvoorbeeld binnen het systeem een eigen vragenlijst ontwikkeld voor risicosignalering”, besluit Van Geijn. “Ook andere vragenlijsten zijn mogelijk, bijvoorbeeld voor een tevredenheidsonderzoek. Je hebt in het Nedap-systeem vrijheid om het in te vullen zoals je zelf wilt.”