Impegno kiest voor EPD van Nedap

Publicatiedatum: 2018-01-24

"Geen zorgen meer over onze productie dankzij de registratiemogelijkheden van ons nieuwe EPD."

Zorgorganisatie Impegno neemt binnenkort het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Nedap in gebruik. Een grote vooruitgang, want nu werkt de organisatie met 2 EPD’s. “We zijn een groeiende organisatie en samen met Nedap kunnen we de komende jaren onze ambities waarmaken”, vertelt Bas van Duren, beleidsmedewerker GGZ volwassenen.

Impegno (met locaties in Breda, Tilburg, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer) biedt tijdelijke zorg aan mensen en gezinnen met psychische problemen. Momenteel werkt de organisatie met 2 EPD’s, vertelt Van Duren. “De registratie van al onze cliënten past niet in één EPD. Dat heeft onder meer te maken met de geboden zorg en de financiering ervan. We zijn in feite vier bedrijven onder één dak, omdat we ons richten op begeleiding en behandeling van volwassenen, jongeren en gezinnen en daarnaast huishoudelijke hulp. Maar het is natuurlijk niet handig om met twee EPD’s te werken. We hebben niet alle gegevens bij elkaar, er zijn dubbele kosten en het EPD voor de GGZ kan niet meegroeien met onze wensen. We zijn een groeiende organisatie en willen graag vanuit het EPD efficiënter kunnen sturen. Dat lukt niet met het huidige EPD.”

Flexibele software

Een jaar geleden is Impegno daarom op zoek gegaan naar een nieuw EPD: één patiëntendossier voor de hele organisatie. Impegno heeft gekozen voor het EPD van Nedap. Begin 2018 gaat de GGZ-tak als eerste over, de rest van de organisatie volgt een half jaar later. “Nedap is een flexibele partner die meedenkt in onze wensen”, laat Van Duren weten.

“Bovendien is Nedap goed op de hoogte van de wettelijke eisen voor EPD’s. Het nieuwe EPD is mooier, intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan het huidige EPD, dat vrij ‘plat’ is en alleen bestaat uit een deel patiëntenadministratie en een deel dossier. Het nieuwe EPD kan ondersteunen in het zorgprogrammatisch werken, dat nu erg actueel is in de GGZ. Het bevat handige snufjes die een zorgverlener nu zelf handmatig zou moeten inbrengen, wat tijd kost en foutgevoelig is”, zegt Van Duren.

“Met het nieuwe EPD kunnen we bovendien registreren vanuit de agenda, wat een groot pluspunt is. We hebben hierdoor onze productie beter op orde.”

Van Duren denkt dat de kwaliteit van zorg met het nieuwe EPD zal stijgen, onder andere door minder administratieve last en meer gebruiksgemak voor medewerkers. “Nu moeten zorgverleners vaak zoeken waar welke gegevens staan. Dat wordt straks veel eenvoudiger. Ze zijn dan minder tijd kwijt aan onnodige zaken. Het wordt sneller inzichtelijk of een dossier op orde is en dat geeft behandelaars meer tijd voor hun cliënten.”

Voor ambitieuze GGZ organisaties

Van Duren is blij met de vernieuwing en met de samenwerking met Nedap. “We zijn allebei ambitieuze bedrijven en Impegno is voor Nedap een van de eerste GGZ-klanten. Het contact is goed en we weten elkaar makkelijk te vinden. Het is mooi om te ervaren dat onze ambities gelijk oplopen.”

Benieuwd naar wat Nedap Ons voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Neem hier contact op.