Integraal dossier bij Inovum: alles delen met iedereen

Publicatiedatum: 2017-10-09

Zorg en behandeling, wonen en welzijn, levensvragen en persoonlijke geschiedenis, het zijn allemaal belangrijke invalshoeken die je binnen een zorg- en welzijnsorganisatie met iedereen wil delen. Dat vraagt om een integraal elektronisch dossier. Invoering daarvan kan alleen met een visie die door iedereen wordt gedeeld en beleefd, zo vertellen José van de Wijgert en Johan van der Heijden. Bij Inovum werken zij nu een paar jaar met Nedap Ons. “De gewenningsfase zijn we voorbij. Nu werken we aan verdieping. Daar worden we heel enthousiast van, want we zien dat het werkt.”

José van de Wijgert is beleidsadviseur bij Inovum. “Het begint met een visie bij de raad van bestuur en het MT. Die moet breed gedragen worden binnen de organisatie. Een succesvolle invoering start met een gezamenlijke keuze voor een leverancier. Daar moeten alle gebruikers bij betrokken zijn, dus niet alleen het management en ICT’ers, maar elke discipline – bijvoorbeeld artsen, fysiotherapeuten, contactverzorgenden intra- en extramuraal - en vooral de cliënt  en zijn of haar naasten”, zo stelt Van de Wijgert.

Inovum is een zorgorganisatie in Hilversum en Wijdemeren. Vanuit de verpleeghuizen en het behandel- en adviescentrum levert Inovum verpleeghuiszorg en behandeling. Thuiszorg Inovum biedt thuiszorg, huishoudelijke hulp en dagactiviteiten. De vraag óf er met een integraal dossier gewerkt gaat worden is bij Inovum nooit een issue geweest. José van de Wijgert: “Alle betrokkenen, ook de artsen, zagen daar het nut van in. De artsen hadden een eigen informatiesysteem voor medische gegevens. Maar het belang van samenwerken ging boven de voordelen die dat bood. De keuze voor één dossier was een honderd procent gedeelde keus.”

 

Alles open en minder jargon

Pas daarna ontstonden de discussies. Welke medische informatie deel je met andere medewerkers? En wat mogen cliënten allemaal zien? Inovum maakt daarin een duidelijke keuze, legt communicatiemedewerker Johan van der Heijden uit. “Bij ons staat alles open. Hoe irritant is het niet als je bijvoorbeeld niet bij een behandelingsplan kunt, net als je het nodig hebt? Voor optimale samenwerking moet iedereen overal bij kunnen. Wij werken dus niet met afgeschermde delen.” Dat was wel even wennen.

“Medewerkers vonden het eerst eng. Maar het heeft goed uitgepakt.” Sterker nog: er is een belangrijk bijeffect. José van de Wijgert: “Jarenlang hebben we aandacht gewerkt aan goede rapportage. Nu ook de cliënt kan meelezen, móet iedereen wel duidelijk en helder communiceren.” Dat zie je dan ook gebeuren. Personeel rapporteert vaker in de u-vorm, termen als ‘participatie’ en ‘mobiliteit’ worden vermeden en artsen gebruiken minder jargon, vertelt Van der Heijden. Dat maakt het laagdrempelig voor de cliënt, maar ook de verschillende disciplines lezen elkaars info makkelijker. “Zo verloopt het MDO veel soepeler.”

 

Welzijn en wensen

De eigen regie en het welzijn van de klant staat centraal bij Inovum, en dat vertaalt zich in het ECD. “Het gaat om de persoon, niet om de zorg”, zegt Johan van der Heijden. “In MijnProfiel staat uitgebreide informatie over levensgeschiedenis, hobby’s, normen en waarden. We werken er met Nedap aan om Ons dossier meteen te openen bij onderwerpen als ‘gezin en familie’ en ‘levensvragen’.” Cliënt en familie geven die informatie nu al – liefst zo uitgebreid mogelijk – nog voor de intake plaatsvind, legt José van de Wijgert uit. En voor het eerste gesprek wordt veel tijd genomen om de cliënt goed te leren kennen en invulling te geven aan de drie kernpunten” ‘dit ben ik’, ‘dit vind ik belangrijk’ en ‘dit wil ik bereiken’.   

 

Deze manier van werken stelt nogal wat eisen aan een ECD. Maar het levert ook zoveel op, zeggen Van de Wijgert en Van der Heijden. “We kunnen ons nu veel meer richten op welzijn en dat maakt de zorg net even wat leuker. We komen bijvoorbeeld eindelijk toe aan iemands wensen. Nog één keer vliegen in een vliegtuig, bijvoorbeeld. Waarom zou je dat niet regelen? Het is allemaal niet zo ingewikkeld.” Zeker niet als wonen, zorg en leven worden ondersteund door samenwerken met een integraal dossier.

Benieuwd naar wat Nedap Ons voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Neem hier contact op.