Carenzorgt; een zorgnetwerk dat verbindt

Als zorgprofessional werk je niet alleen. Je bent een onderdeel van het sociale netwerk van de cliënt. Ons helpt je om dat netwerk optimaal in te zetten, zodat je familie altijd op de hoogte houdt van het wel en wee van je cliënten.

Carenzorgt voor cliënten en burgers

Via Carenzorgt.nl sta je in verbinding met de verwanten van je cliënt en deel je informatie met je cliënt. Op deze gratis te gebruiken website kunnen verwanten een agenda openen waarin zij taken en acties zetten voor degene die zorg ontvangt. Denk hierbij aan een agendapunt 'boodschappen doen' op dinsdag en 'helpen met de boekhouding' op vrijdag.

Iedere persoon die helpt zet hierin zijn/haar taak, zodat er één overzichtelijke agenda ontstaat. De zorginstelling kan de thuiszorgplanning door laten zetten naar Carenzorgt.nl, zodat de cliënt en verwanten weten wanneer de professionele zorg langskomt.

Momenteel heeft Carenzorgt.nl ruim 37.000 actieve gebruikers per maand en is daarbij het grootste zorgplatform van Nederland.

Carenzorgt.nl

Carenzorgt en formele zorg

Via het cliëntdossier en het cliëntportaal Carenzorgt.nl werken een groep zorgers rondom de cliënt samen. Denk aan de huisarts met de verpleegkundige, behandelaar, cliënt en mantelzorger. Vanuit Carenzorgt.nl zijn alle partijen verbonden met elkaar om zorginhoudelijk elkaar te informeren en met elkaar te overleggen.

Het mooie is dat alle Ons applicaties in verbinding met elkaar staan en zo volledige informatie op Carenzorgt.nl kunnen zetten. Het cliëntdossier kan realtime inzichtelijk worden gemaakt via Carenzorgt.nl zodat het papieren dossier niet meer nodig is.

Met een druk op de knop kan vanuit het cliëntdossier meetwaarden worden gedeeld met de familie, zoals de bloeddruk en gewicht. Tevens is het mogelijk om verpleegkundige rapportages te delen en informatie van de huisarts. Familie en mantelzorgers kunnen ook zelf meetwaarden in Carenzorgt.nl invullen. Dit komt dan weer in het dossier terecht voor de verpleegkundige.

Communicatie met eerstelijn

Carenzorgt integreert met Zorgmail, zodat berichten op een veilige en betrouwbare manier over en weer worden gestuurd. Veel zorgverleners in de eerstelijnszorg zijn al bekend met Zorgmail en beschikken over een account. Het voordeel is dat iedere discipline in zijn eigen gewende systeem kan blijven werken (zoals een HIS).

De familie en cliënt kunnen alleen meelezen, zij kunnen niet reageren of deelnemen aan de communicatie. Vanuit het medewerkerportaal ziet de verpleegkundige vanzelf een bericht verschijnen dat vanaf Carenzorgt wordt gestuurd, en zij kan vanaf thuis de familie/mantelzorger op de hoogte houden.