Carenzorgt wordt een Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD)

Wij zien een gezondheidplatform voor ons waarin je zelf belangrijke informatie over je welzijn zet. Heb je als hobby hardlopen? Met een slimme stappenteller en hartslagmeter kun je je gegevens automatisch naar Carenzorgt doorzetten. Moet jouw dierbare afvallen van de huisarts? Carenzorgt maakt een grafiekje van alle metingen van de slimme weegschaal thuis. De Apple Watch zet informatie over jouw fitheid door naar Carenzorgt. Zo krijgen belangrijke personen die over jouw gezondheid gaan een veel uitgebreider beeld van jou als persoon. Uiteraard alleen wanneer jij het nodig vindt dat zij deze gegevens mogen inzien.

Zelfzorg met wearables

In de zomer van 2015 wordt het mogelijk voor iedereen in Nederland om diverse gezondheismetingen je zelf verricht, automatisch te laten doorzetten naar Carenzorgt.nl. Metingen kunnen zijn het opmeten van je bloeddruk, hartslag, bewegingsmeting, e.d.
Via Carenzorgt.nl kunnen verwanten, de huisarts, verpleegkundige, behandelaar etc, deze gegevens inzien en zo bijhouden hoe het met je gezondheid gaat.
De metingen koppelen met Carenzorgt.nl via de Apple HealthKit .

Het is dus belangrijk dat de meetapparatuur zoals een hartslagmeter of weegschaal wel koppelt met Apple. Denk ook aan de stappenteller die standaard al op de nieuwste iPhones zit, of de Apple watch.

Carenzorgt.nl